doc__table__2963
| 1 | IAS 31.48 refers to both contributions and sales between a venturer and a joint venture as follows: ‘When a venturer contributes or sells assets to a joint venture, recognition of any portion of a gain or loss from the transaction shall reflect the substance of the transaction’. In addition, IAS 31.24 says that ‘a jointly controlled entity is a joint venture that involves the establishment of a corporation, partnership or other entity in which each venturer has an interest’. There is no explicit guidance on the recognition of gains and losses resulting from contributions of non-monetary assets to jointly controlled entities (JCEs).
← ISSUE · All articles · doc__table__2964 →
Source: EUR-Lex (Cellar) · retrieved 2026-11-08 · Text as adopted (Official Journal); later amendments are not incorporated in this text.